Kristaloterapija

Kristaloterapija je još jedna alternativna metoda iscjeljivanja koja je poznata ljudima više od pet tisuća godina, a primjenjuje se u cijelom svijetu. Sama riječ asocira na nešto iz prirode, jer i sami kristali su vađeni iz Zemlje. Danas postoje mnoge vrste kristala koje iscjelitelji koriste za tretmane svojih klijenata i uspješno ih liječe.

Ono što kristali posjeduju u svom sastavu teško je vidjeti golim okom, ali zato ako ih se drži par minuta u rukama, odmah se osjeti njihovo djelovanje, lagana toplina ili lagano peckanje. Rađeni su i u obliku privjesaka, narukvica, naušnica, piramida, kugle,  prstenja i u sitnim oblicima koji se mogu nositi u džepu na odjeći, bilo kako, jer oni uvijek djeluju.

Kod upotrebe oni vrlo brzo poprimaju vaše vibracije, emocije, odnosno on povlači u sebe svu onu nakupljenu negativnu energiju iz vašeg tijela, te ga tako čisti. Ako je klijent kod terapeuta, onda se kristali posebnom tehnikom postavljaju ciljano, bilo oko tijela ili na samo tijelo i zato treba dobro poznavati vrstu i namjenu pojedinog kristala.

Preporuča se kristal odmah isprazniti pri prvoj kupnji, jer on pređe mnogo dodira, te tako prikupi tuđu energiju, a kod pražnjenja vi ga ponovno programirate i pripremite za vas same. Kao što je važno redovno čišćenje ili pražnjenje, isto tako je od velikog značaja i punjenje, odnosno nabijanje kristala. Postoje mnoge literature koje objašnjavaju kako se koji kristal čisti-puni i njihova namjena.

Može ih se koristiti neobrađene, znači u izvornom prirodnom obliku, ili obrađene i time ne gube nikakva svojstva i svoju iscjeliteljsku moć.

Kristali u obliku piramida najčešće se koriste  radi zaštite od štetnih zračenja, naročito tehničkih, odnosno stavlja ih se pored kompjutera, televizora, a neki ih koriste i u spavaćim sobama i stavljaju pored kreveta. Tu se samo treba voditi računa da jedna od stranica bude postavljena okomito na os sjever-jug.

U svakom slučaju, odlučite li se koristiti kristalima u bilo kakvom obliku, predlažemo da se posavjetujete sa osobama koje su upoznate u njihove iscjeliteljske moći i njihovom primjenom.

Autor: Jasna Nikšić

loading...

Alternativa

Natalni horoskop

Natalni horoskop se temelji na našim podacima o rođenju i kao takav se smatra osobnim horoskopom. Natalni horoskop … [više]

Duhovnost

Ljudi kao bića često zaborave na segmente koji su sastavni dio svakog čovjeka na ovom Planetu, zapravo mogu sa … [više]

Proricanje

Ako postoji neka vještina koju čovjek razvija od kada je došao pameti onda je to proricanje. Već tisućljećima ljudski … [više]

Yoga (joga)

Riječ yoga (joga) dolazi od sanskrtske riječi "yuj" što znači povezivanje, odnosno spajanje i sjedinjenje duše, uma i … [više]

Kristaloterapija

Kristaloterapija je još jedna alternativna metoda iscjeljivanja koja je poznata ljudima više od pet tisuća godina, a … [više]