Djevica

Djevica je zasigurno jedan od rijetkih znakova koja u svom opisu ima ponajviše negativnih obilježja kao što je pretjerivanje u čistoći i isto tako svemu ostalom u životu. Radi se o znaku koji pripada zemljanim znakovima, gdje čovjeku pripada tijelo.

Znak djevice na slici, Foto: Photoxpress

Radi se naravno o znakovima gdje se naglasak stavlja prije svega na sve prednosti zemlje i koliko je ona neophodna za naš život i postojanje.

Na zemlji stojimo, živimo, ona nas hrani i naravno podupire. Kada odlazimo sa ovog svijeta ono što ostavljamo zemlji je svoje tijelo dok duh odlazi dalje.

Horoskopski znak djevice isto tako možemo svrstati u promjenjive znakove koji su ponajviše skloni kretanju i naravno gestikuliranju. Mogli bi reći da su to oni znakovi koji se vole mijenjati i prije svega prilagođavati drugima. Pored djevica tu se isto tako nalaze blizanci, strijelci i ribe.

Djevica je šesti znak u horoskopu gdje vlada planet Merkur. Pogledamo li malo prirodu tog znaka možemo primjetiti kako ga s promjenljive strane obilježava mnogostranost, sa ženske strane prijemljivost, a sa zemljane materijalizam.

Kada želimo generalno okarakterizirati znak njihov glavni moto koji ih pokreće kroz život je zasigurno da iz svega žele napraviti red. Kaos je njihov glavni neprijatelj. Sve pozitivne osobe rođene u ovom znaku imaju zajedničke osobine, a to je inteligencija, pouzdanost, učinkovitost, mladost, perfekcionizam te metodičnost.

Negativno okarakterizirane osobe poznate su kao osobe koje su kritične, nervozne, previše pričljive, one koje previše zahtjevaju, tračeri, nesigurne i naravno egoistične. Vjerujemo kako u svemu najviše prevladava egoizam. On je najviše prisutan.

Pogledamo li natalni horoskop šesta kuća je kuća na koju se nadovezujemo, a koja predstavlja vrijednosti i padanja. Ona prije svega otkriva fizičko zdravlje, odijevanje, kućne ljubimce, različite uvjete rada.

Tamo gdje je prisutan znak djevice tamo uglavnom prevladava zdravlje i higijena. Osim toga polazišna točka se isto tako oslanja na savršenstvo te organiziranost i prije svega uslužnost, odnosno prilagodbu drugima.

Kada pričamo s ljudima rođenim u znaku djevice primjećujemo kako sebe uglavnom smatraju hipohondrima, ne poštuju ljude koji ne vole raditi. Vole druge učiti organizaciji iz koje su razvili perfekcionizam. Isto tako su dosta kritični  i teško im je udovoljiti.

Sve žele raditi bez greški i ponavljanja. Sve mora biti savršeno. Smatraju kako je najveća moć onih koji mogu vladati drugima, stoga se rijetko nalaze na prijestolju, jer umjesto da idu prema njema oni samo teže vladanju.

Svaki planet koji se nalazi u ovom znaku biti će metodičan i naravno oprezan te nenametljiv. Planet u šestoj kući ponašat će se slično kao da se nalazi u znaku djevice, s tim da će se mnogo više odražavati na radnu okolinu i osobe koje se nalaze u njoj.

Pojmovi prema kojima možemo okarakterizirati djevice obično su čistoća naravno, higijena, perfekcionizam, trud, mirenje, ispravci, hipohondrija, rutina, vještina, ispit, kritika, posao, zdravlje, odanost i naravno organiziranost.

Autor: S.Š.

loading...

Alternativa

Gatanje kroz kavu

Gatanje zasigurno predstavlja određeni tip zabave koji će nam skratiti vrijeme. Međutim iako se prvenstveno radi o … [više]

Duhovnost

Ljudi kao bića često zaborave na segmente koji su sastavni dio svakog čovjeka na ovom Planetu, zapravo mogu sa … [više]

Bioenergija

Svi ste se vjerojatno puno puta susreli sa nazivom bioenergija i ljudima koji koriste istu tu energiju u svojim metodama … [više]

Kristaloterapija

Kristaloterapija je još jedna alternativna metoda iscjeljivanja koja je poznata ljudima više od pet tisuća godina, a … [više]

Natalni horoskop

Natalni horoskop se temelji na našim podacima o rođenju i kao takav se smatra osobnim horoskopom. Natalni horoskop … [više]