Bioritam i njegovi ciklusi kroz život

Boritam je pokušaj da se predvide različiti aspekti života svake osobe putem jednostavnih matematičkih ciklusa. Većina znanstvenika pretpostavlja kako sama ideja predviđanja nema veću moć od čiste slučajnosti. Sve se više njih okreće primjeru pseudoznanosti.

Kada malo bolje pogledamo, bioritam predstavlja svojstvene cikluse koji reguliraju pamćenje, ambiciju, koordinaciju, izdržljivost, temperament, emocije i mnogo toga. Svatko od nas ima tri temeljna bioritam ciklusa.

Pritom naravno mislimo na to kako svaki ciklus bioritma ima određenu funkciju i životni ciklus. Ovdje se zapravo želi reći kako iako mnogi zato ne znaju, bioritam uvelike određuje naš život, odnosno puteve kojim se krećemo.

Naš fizički ciklus bioritma završava jedan životni ciklus u 23 dana. Što se tiče emocionalnog ciklusa bioritma ono traje 28 dana, dok intelektualni dio ciklusa bioritma traje 33 dana. Tu treba znati kako na samom početku točke i njenom kraju svi ti ciklusi se moraju naglo vratiti na nultu točku i promjenu polariteta.

Dan polariteta ciklusa obično se naziva danom tranzicije odnosno promjene kojom započinjemo neki drugi period u svom životu. Prijelazni dani su dani kada se možemo malo osjećati kao da smo izbačeni sa svoje redovne rute kojom svaki dan koračamo.

Dvostruki prijelaz je kada se na isti dan događaju dva ciklusa tranzicije. Taj vam dan može biti težak. Isto tako može doći do trostruke tranzicije kada se sva tri ciklusa odvijaju na isti dan. Trostruke tranzicije su rijetke i javljaju se svakih sedam do osam godina.

Fizički ciklus je prije svega ciklus koji dominira kod muškaraca, a očituje se kroz koordinaciju, izdržljivost, snagu, seksualni nagon, izdržljivost, inicijativu, metabolizam i otpornost na razne bolesti.

Emocionalni ciklus je onaj koji dominira kod žena, a očituje se u reguliranju emocija, osjećaja, raspoloženja, osjetljivosti, seksualnosti, temperamenta, naklonosti i naravno kreativnosti. Intelektualni ciklus regulira inteligenciju, logiku, mentalne reakcije, osjećaj smjera, donošenje odluka, memorije i ambiciju.

Autor: S.Š.

loading...

Alternativa

Numerologija i značenje brojeva

Riječ numerologija dolazi od latinske riječi numerus što znači broj i od grčke riječi logos, što znači govor, riječ, … [više]

Horoskopski znakovi

Horoskop se smatra temeljem astrologije, a kako postoji nekoliko vrsta  horoskopa tako razlikujemo i prirodni horoskop … [više]

Gatanje kroz kavu

Gatanje zasigurno predstavlja određeni tip zabave koji će nam skratiti vrijeme. Međutim iako se prvenstveno radi o … [više]

Bioritam i njegovi ciklusi kroz život

Boritam je pokušaj da se predvide različiti aspekti života svake osobe putem jednostavnih matematičkih ciklusa. Većina … [više]

Bioenergija

Svi ste se vjerojatno puno puta susreli sa nazivom bioenergija i ljudima koji koriste istu tu energiju u svojim metodama … [više]