Ovan

Da bi razumjeli astrologiju kao takvu moramo prije svega razumjeti slike, što one znače, odnosno što predstavljaju. Svi oni koji se imalo razumiju u horoskop znaju da svaki znak ima svoje značenje koje je u potpunosti u skladu sa svim što dolazi u paketu. Pritom naravno mislimo na položaj planeta i sve ostalo.

Horoskopski znak ovna poznat je kao prvi znak u horoskopu, a sve osobe koje pripadaju tom znaku one su osobe rođene u periodu od 21. ožujka do 20. travnja. Ovan spada u kardinalne znakove vođene glavom.

Radi se o osobama koje uglavnom iniciraju događaje. Koje su poduzetne i prije svega ambiciozne zbog čega dosta često jako loše podnose podređeni položaj. To su osobe uglavnom okarakterizirane kao tvrdoglave, gdje ulazak sunca zapravo obilježava početak novog godišnjeg doba.

Horoskopski znak ovna isto tako možemo svrstati u kategoriju vatrenih znakova. Za njih je specifičan polet, optimizam i prije svega želja za vođenjem drugih. Vatra je isto tako nedodirljiva, božanstvena i naravno opasna.

Ovan je znak čiji je vladajući planet mars. Što se tiče prirode znaka možemo reći kako je kardinalna aktivna, muška prije svega agresivna a vatrena strana naravno energična. Možemo slobodno reći kako se životni moto ljudi rođenih u znaku ovna uglavnom vrti oko izjava kao što je “Zavladajmo nečim novim”.

Osobe pozitivno okarakterizirane u ovom znaku su opisane kao avanturističke, dinamične, spontane, hrabre, agresivne i prije svega strastvene. One negativno okarakterizirane opisane su kao bučne, nestrpljive, nagle, sebične i prije svega dominirajuće.

Dakle kada bi išli okarakterizirati ljude rođene u ovom znaku mnogli bi slobodno reći  kako se radi o osobama od inicijative koje teško priznaju poraz, koje se žele boriti. Isto tako kao osobe koje ne vole osjećaj gladi. Poznati su i po tome što više od svega vole slobodu.

Planet koji je smješten u znaku ovna ističe aktivnost, gdje je planetarna energija usmjerena na jačanje individualnosti te fizički izgled. Tamo gdje se ovan nalazi u horoskopu tamo je najaktivnije područje gdje smo uvijek skloni započeti nešto novo, ali se isto tako i sukobljavati.

Autor: S.Š.

loading...

Alternativa

Numerologija i značenje brojeva

Riječ numerologija dolazi od latinske riječi numerus što znači broj i od grčke riječi logos, što znači govor, riječ, … [više]

Bioenergija

Svi ste se vjerojatno puno puta susreli sa nazivom bioenergija i ljudima koji koriste istu tu energiju u svojim metodama … [više]

Meditacija i unutarnji mir

Meditacija je stanje potpunog unutarnjeg mira gdje su misli potpuno izbačene i vlada stanje duha. To je jedna vrsta … [više]

Horoskopski znakovi

Horoskop se smatra temeljem astrologije, a kako postoji nekoliko vrsta  horoskopa tako razlikujemo i prirodni horoskop … [više]

Kristaloterapija

Kristaloterapija je još jedna alternativna metoda iscjeljivanja koja je poznata ljudima više od pet tisuća godina, a … [više]