Horoskopski znakovi

Horoskop se smatra temeljem astrologije, a kako postoji nekoliko vrsta  horoskopa tako razlikujemo i prirodni horoskop koji se dijeli na dvanaest znakova i dvanaest kuća. Isto tako razlikujemo dnevni, tjedni, mjesečni, godišnji, ljubavni i naravno kineski.

Ako ste jedan od onih koji vjeruju taj tip proricanja, onda vjerujemo kako će vas naših par rečenica o svakom znaku itekako zainteresirati. Kao što smo rekli na početku, razlikujemo dvanaest znakova od kojih svaki nudi svoje karakteristike.

Ovisno koji ste znak po horoskopu vjerujemo kako će vas sljedeći dio itekako zainteresirati. Možemo početi sa horoskopskim znakovima.

Ovan

Horoskopski znak ovna poznat je kao prvi znak u horoskopu, a sve osobe koje pripadaju tom znaku one su osobe rođene u periodu od 21. ožujka do 20. travnja. Ovan spada u kardinalne znakove vođene glavom. Radi se o osobama koje uglavnom iniciraju događaje.

Bik

Bik je drugi znak u horoskopu. Radi se naravno o znaku kojeg možemo svrstati među zemljane znakove. Tu treba napomenuti kako je zemlja prije svega opipljiv element, koji je od velike važnosti za naš život jer nas hrani i podupire. Horoskopski znak bika odnosi se na period od 21. travnja do 21. svibnja.

Blizanci

Blizanci su poznati prije svega kao znak koji možemo svrstati među zračne znakove. Pod tim naravno mislimo na znakove gdje je zrak povezan s kretanjem i naravno komunikacijom. Radi se o znakovima koji djeluju prije svega u nekom svom svijetu.

Rak

Rak je četvrti znak u horoskopu koji pripada među kardinalne znakove koji su poznati po tome što su okarakterizirani na taj način da su vođeni glavom. Oni su prije svega osobe koje obilježava iniciranje događaja. Ljudi koji su rođeni u znaku raka poznati su po tome što su ambiciozni.

Lav

Horoskopski znak lava pripada vatrenim znakovima. Vatra je inače simbol koji simbolizira čistu energiju, polet i prije svega optitmizam. Svi oni čiji znakovi pripadaju vatrenim znakovima poznati su po tome što imaju želju za vođenjem drugih. Horoskopski znak lava isto tako možemo pridružiti poznatim fiksnim znakovima.

Djevica

Djevica je zasigurno jedan od rijetkih znakova koja u svom opisu ima ponajviše negativnih obilježja kao što je pretjerivanje u čistoći i isto tako svemu ostalom u životu. Radi se o znaku koji pripada zemljanim znakovima, gdje čovjeku pripada tijelo. Horoskopski znak djevice isto tako možemo svrstati u promjenjive znakove.

Vaga

Vaga je sedmi znak po redu kojeg poput jarca, ovna i raka možemo svrstati među kardinalne znakove. To su prije svega znakovi čije je glavno obilježje um, odnosno inteligencija. Naime znakovi koji pripadaju ovoj skupini vođeni su prvo svojom glavom. Osim po tome poznati su isto tako da u životu jako teško podnose položaj u kojem oni moraju nekog slušati.

Škorpion

Škorpion je osmi znak u horoskopu koji po svojim obilježjima poput raka i ribe ulazi u skupinu vodenih znakova. Voda je poput drugih elemenata isto tako bitna i neophodna za naše životno postojanje. Škorpione isto tako možemo svrstati u fiksne znakove za koje samo ime govori da su statični, odnosno da su prije svega teški za bilo kakvo pokretanje.

Strijelac

Strijelac je deveti znak u horoskopu koji poput ovna i lava pripada vatrenim znakovima. Vatra je bitan element koji uvelike utječe na naš život. Kao jedan od najvažnijih elemenata isto tako uključuje znakove čija su glavna obilježja upravo energičnost i naravno temperamentnost. Vatra je poznata kao čista energija i prije svega optimizam.

Jarac

Jarac je deseti znak u horoskopu koji obuhvaća period od 22. prosinca do 19. siječnja. Radi se o znaku sa vladajućim planetom Saturnom. Poput ovna, raka i vage smještamo ga u kardinalne znakove koji su prije svega vođeni glavom. Znači radi se o znakovima koji prije svega svoju prednost stavljaju na intelekt, odnosno na razum i naravno pamet.

Vodenjak

Vodenjak je jedanaesti znak u horoskopu koji obuhvaća vrijeme od 20. siječnja do 18. veljače. Radi se o znaku sa vladajućim planetom Uranom i Saturnom. Popu bika, lava i škorpiona nalazi se u skupini koja pripada fiksnim znakovima. To su prije svega znakovi koji se oslanjaju na statičnost.

Ribe

Svi rođeni u znaku ribe svoje rođendane slave početkom godine. Naime radi se o dvanaestom znaku u horoskopu koji obuhvaća period od 19. veljače do 20. ožujka sa vladajućim planetom Neptunom i Jupiterom. Ribe isto tako možemo naći u vodenim znakovima gdje se naglasak stavlja naravno na vodu kao glavni element bez kojeg ne bismo mogli preživjeti.

Autor: S.Š.

loading...

Alternativa

Proricanje

Ako postoji neka vještina koju čovjek razvija od kada je došao pameti onda je to proricanje. Već tisućljećima ljudski … [više]

Horoskopski znakovi

Horoskop se smatra temeljem astrologije, a kako postoji nekoliko vrsta  horoskopa tako razlikujemo i prirodni horoskop … [više]

Meditacija i unutarnji mir

Meditacija je stanje potpunog unutarnjeg mira gdje su misli potpuno izbačene i vlada stanje duha. To je jedna vrsta … [više]

Gatanje kroz kavu

Gatanje zasigurno predstavlja određeni tip zabave koji će nam skratiti vrijeme. Međutim iako se prvenstveno radi o … [više]

Bioenergija

Svi ste se vjerojatno puno puta susreli sa nazivom bioenergija i ljudima koji koriste istu tu energiju u svojim metodama … [više]