Vodenjak

Vodenjak je jedanaesti znak u horoskopu koji obuhvaća vrijeme od 20. siječnja do 18. veljače. Radi se o znaku sa vladajućim planetom Uranom i Saturnom. Poput bika, lava i škorpiona nalazi se u skupini koja pripada fiksnim znakovima.

Skulptura vodenjaka, Foto: cliff1066â„¢/Flickr

To su prije svega znakovi koji se oslanjaju na statičnost. Osobe koje se nalaze u ovoj skupini su prije svega osobe koje je jako teško pokrenuti, u smislu pokretanja nekih novih stvari u životu.

Takve su osobe najpoznatije kao planeri, odnosno kao organizatori koji često znaju biti tvrdoglavi i naravno egoistični.

Boravak Sunca u svakom od fiksnih znakova označava novi početak, odnosno vrhunac njegove sezone. Vodenjake isto tako možemo svrstati u zračne znakove koji se vode prema životnom principu što funkcionira prema nebeskom dijelu. Zrak je kao element jako bitan, a pored toga je povezan s kretanjem i naravno komunikacijom.

Pogledamo li malo prirodu znaka možemo primjetiti kako se ona uglavnom orijentira prema agresivnijoj i netolerantnoj strani. Dakle kada pogledamo fiksnu stranu ona je prije svega tvrdoglava.

Što se tiče muške strane nju karakterizira već spomenuta agresivnost, dok je na zračnoj strani naglasak stavljen na intelektualnu stranu. Životni stil ljudi rođenih pod znakom jarca orijentira se prema poznatoj uzrečici “Živi i pusti druge da žive”.

Velik dio njih okreće se svom principu po kojem djeluju. Pogledamo li malo bolje pozitivne osobe možemo reći da ono što njih povezuje je više pojmova, a to su: prijateljstvo, individualizam, kreativnost te originalnost.

Negativno okarakterizirane osobe isto tako imaju nekoliko zajedničkih točaka. To su: hladan stav, nepouzdanost, diktatorski stil ponašanja, egoističnost, eksplozivnost, lukavost i naravno otresitost.

Jedanaesta kuća u natalnom horoskopu otkriva brojne prijatelje, klubove i grupe kojima pripadaju svi oni rođeni pod tim znakom. Isto tako upravo ta padajuća kuća ukazuje na na naše snove, želje i naravno novac.

Među ključnim riječima možemo navesti astrologa, arheologa, fotografa, ekologa, električara, napredak, društvo, inteligenciju, izbore, povjerenje i naravno nemir. Horoskopski znak jarca obilježne je s nekoliko stavova. Poznato je da osobe pod tim znakom privlače stare stvari i naravno sve ono što se smatra jako novim.

Planeti uključeni u ovom znaku pokazuju na potrebu osobe da se uključi s grupom sebi sličnih gdje svi kreću na ostvarivanje zajedničkog zadatka.

Autor: S.Š.

loading...

Alternativa

Yoga (joga)

Riječ yoga (joga) dolazi od sanskrtske riječi "yuj" što znači povezivanje, odnosno spajanje i sjedinjenje duše, uma i … [više]

Numerologija i značenje brojeva

Riječ numerologija dolazi od latinske riječi numerus što znači broj i od grčke riječi logos, što znači govor, riječ, … [više]

Bioenergija

Svi ste se vjerojatno puno puta susreli sa nazivom bioenergija i ljudima koji koriste istu tu energiju u svojim metodama … [više]

Proricanje

Ako postoji neka vještina koju čovjek razvija od kada je došao pameti onda je to proricanje. Već tisućljećima ljudski … [više]

Meditacija i unutarnji mir

Meditacija je stanje potpunog unutarnjeg mira gdje su misli potpuno izbačene i vlada stanje duha. To je jedna vrsta … [više]