Škorpion

Škorpion je osmi znak u horoskopu koji po svojim obilježjima poput raka i ribe ulazi u skupinu vodenih znakova. Voda je poput drugih elemenata isto tako bitna i neophodna za naše životno postojanje.

Škorpion na zidu, Foto: Jastrow/Wikimedia

Naime kao bitan dio našeg života voda teče svojim razinama koje je sama odredila, prilikom čega se uvlači u ljudsko biće.

U isto vrijeme najjači i ujedno najslabiji element zajedno poprimaju oblik korita u kojem se nalaze.

Osobine svih tih znakova pa tako i škorpiona su naravno tajanstvenost, mističnost, osjetljivost i naravno suosjećajnost. Odnosno sposobnost empatije prema svim drugim živim bićima. Čovjeku kao biću prema načelima vodenih znakova prije svega pripada duša.

Škorpione isto tako možemo svrstati u fiksne znakove za koje samo ime govori da su statični, odnosno da su prije svega teški za bilo kakvo pokretanje. Sve osobe čiji se znakovi nalaze u ovoj skupini poznate su po glavnim obilježjima kao što je tvrdoglavost i naravno egocentričnost.

No da ne pomislite kako je to sve, isto tako poznati su kao osobe koje njihova dobra volja koje zna biti na pretek skoro uvijek odvede do željenog cilja, do uspjeha. Ono što su zamislili to su i ostvarili. Boravak sunca u njihovom znaku označava vrhunac njegove sezone.

Horoskopski znak škorpion obuhvaća period  od 23. listopada do 21. studenog sa vladajućim planetom Plutonom i Marsom. Pogledamo li prirodu znaka vidjet ćemo kako se ona dosta razlikuje ovisno s koje strane gledamo.

Dakle s fiksne strane osobe rođene u znaku škorpiona karakterizira jaka volja. Sa ženske strane to je pasivna osobina, a sa vodene emocionalna koja se na neki način nadovezuje na sve ostale osobine.

Životni pokretač svih škorpiona orijentira se prema važnosti moći i naravno kontrole. Odnosno prema njima najbitnije je moći kontrolirati ostale i nametati svoju volju. Kao što možemo primjetiti dominantnost je važno obilježje škorpiona.

Sve pozitivno okarakterizirane osobe škorpioni poznati su ponajviše po kreativnosti, osjetljivosti, temperamentnosti, sarkazmu i prodornosti. Osobe koje su negativno okarakterizirane poznate su po sljedećim obilježjima. To su sumnjičavost, opsjednutost, posesivnost i naravno neopraštanje.

Osma kuća natalnog horoskopa u znaku škorpiona obilježena je kao kuća završetaka. Upravo ta kuća otkriva odnos prema rođenju i naravno smrti te prema drugim periodima u životu kao što su spolni odnosi, naslijeđe, podrška od strane mnogih i regeneracija. Tu je još transformacija i kirurgija.

Tamo gdje se škorpioni nalaze u horoskopu upravo tamo prevladava već spomenuta transformacija, borba za moć te beskompromisnost. Škorpioni pored svega toga isto tako veliku važnost pridaju materijalnom i duhovnom.

Dakle materijalne su im stvari jako bitne. U puno situacija su sigurni što žele i skoro uvijek dobiju što žele. Pored toga sve osobe koje pripadaju znaku škorpiona uglavnom se malo toga boje, poprilično su neustrašive.

Zanimljivo je spomenuti kako ne vole biti izloženi tamo gdje su najslabiji što je ubičajena pojava skoro svakog čovjeka. Nitko od nas ne voli odavati svoje slabosti. Erotičnost kod svih njih ne jenjava s godinama nego se i dalje razvija.

Svaki planet ukazuje osobama u kakvoj se situaciji nalaze te ovisno o kući i aspektima pokazuju duboku metamorfozu. Mjesta na kojima se nalaze planeti Marsa i Plutona pružaju dodatne informacije o škorpionskom karakteru.

Svi planeti su značajni oni koji se nalaze u osmoj kući. Njihova se energija izražava na nekom od područja opisanom prema gornjim ključnim riječima znaka. Među ključnim riječima znaka ubrajamo pepeo, kirurgiju, otrov, mučenje, pokus, smrt, ljubomoru, tornado, istraživanje.

Autor: S.Š.

 

loading...

Alternativa

Natalni horoskop

Natalni horoskop se temelji na našim podacima o rođenju i kao takav se smatra osobnim horoskopom. Natalni horoskop … [više]

Bioenergija

Svi ste se vjerojatno puno puta susreli sa nazivom bioenergija i ljudima koji koriste istu tu energiju u svojim metodama … [više]

Numerologija i značenje brojeva

Riječ numerologija dolazi od latinske riječi numerus što znači broj i od grčke riječi logos, što znači govor, riječ, … [više]

Proricanje

Ako postoji neka vještina koju čovjek razvija od kada je došao pameti onda je to proricanje. Već tisućljećima ljudski … [više]

Meditacija i unutarnji mir

Meditacija je stanje potpunog unutarnjeg mira gdje su misli potpuno izbačene i vlada stanje duha. To je jedna vrsta … [više]