Strijelac

Strijelac je deveti znak u horoskopu koji poput ovna i lava pripada vatrenim znakovima. Vatra je bitan element koji uvelike utječe na naš život. Kao jedan od najvažnijih elemenata isto tako uključuje znakove čija su glavna obilježja upravo energičnost i naravno temperamentnost.

Crno bijeli znak strijelca, Foto: Vectorportal/Flickr

Vatra je poznata kao čista energija i prije svega optimizam koji svaku osobu nadahnjuje da krene relativno nepoznatim putem prema putu uspjeha.

Poznato je kako bez vatre ne bismo mogli vidjeti gdje i na koji način živimo. Bez vatre se nikada nebi mogli zagrijati.

Vatra je prije svega nedodirljiva, božanstvena i naravno opasna. Strijelac je deveti znak u horoskopu koji uključuje vrijeme od 22. studenog do 21. prosinca sa vladajućim planetom Jupiterom. Priroda znaka strijelca obilježena je s više strana. Jedna od njih je zasigurno promjenljiva fleksibilna strana.

Druga je muška strana i ona je okarakterizirana kao agresivna. No zanimljivo je kako ipak nije ključno obilježje znaka. Također ne smijemo izostaviti ni vatrenu stranu koja se smatra optimističnom. Optimizam je upravo jedna od glavnih karakteristika.

Glavni moto strijelaca vrti se oko vjere i pouzdavanja u božanstva prije svega u Boga. Velik dio stvari koje obavljaju u životu motivirano je onim što se nalazi iznad nas što nema oblik ni definiciju nego samo čvrsto vjerovanje.

Sve pozitivne osobe rođene u znaku strijelca su prije svega poletne, neovisne, filozofski usmjerene, etički ustrojene, otvorene i naravno slobodoumne.

One osobe koje su loše okarakterizirane su kao netaktične, osobe koje previše pričaju, zadrte, neodgovorne, kockarski raspoložene i naravno nemirne.

Prema natalnom horoskopu spominje se deveta kuća kao kuća života. Ona predstavlja i otkriva snagu duhovnog rasta, zatim učenje i visoko obrazovanje. Pored toga ukazuje na našu religioznost i filozofiju života.

Strijelci su poznati kao osobe koje su skoro uvijek otvorene, koje vole kockati i kod kojih je rizik sastavni dio života. Isto tako su energični i puni vjere. Inače smatraju da je samo vjera potrebna kako bi u životu mogli nešto napraviti.

Svaki planet koji se nalazi u znaku strijelca zahtijeva od osobe da prvo govori istinu, jer bi upravo ona trebala biti temeljem razmišljanja svih rođenih u ovom znaku. Svaki planet u devetoj kući odražavat će osobine strijelca.

Među ključnim riječima možemo izdvojiti: propovjed, prijevod, teologija, zahvalnost, izazov, sport, priznanje, sreća, mudrost, višejezičnost, iseljenje, duh, putovanje, izdavaštvo, pustolovina.

Autor: S.Š.

loading...

Alternativa

Bioritam i njegovi ciklusi kroz život

Boritam je pokušaj da se predvide različiti aspekti života svake osobe putem jednostavnih matematičkih ciklusa. Većina … [više]

Kristaloterapija

Kristaloterapija je još jedna alternativna metoda iscjeljivanja koja je poznata ljudima više od pet tisuća godina, a … [više]

Bioenergija

Svi ste se vjerojatno puno puta susreli sa nazivom bioenergija i ljudima koji koriste istu tu energiju u svojim metodama … [više]

Natalni horoskop

Natalni horoskop se temelji na našim podacima o rođenju i kao takav se smatra osobnim horoskopom. Natalni horoskop … [više]

Horoskopski znakovi

Horoskop se smatra temeljem astrologije, a kako postoji nekoliko vrsta  horoskopa tako razlikujemo i prirodni horoskop … [više]