Ribe

Svi rođeni u znaku ribe svoje rođendane slave početkom godine. Naime radi se o dvanaestom znaku u horoskopu koji obuhvaća period od 19. veljače do 20. ožujka sa vladajućim planetom Neptunom i Jupiterom.

Mistični znak ribe, Foto: Penn Provenance Project/Flickr

Osobe rođene u znaku riba poznate su kao osobe čiji se glavni životni moto orijentira prema sigurnijem načinu življenja, naravno u stvarnom svijetu, a ne onom u mašti. Takve osobe propagiraju stajanje s obje noge na zemlji.

Sve pozitivne osobe rođene pod ovim znakom okarakterizirane su kao suosjećajne osobe, maštovite, duhovite, romantične, nježne i prije svega kreativno raspoložene. Sve one negativno obilježene poznate su po tome što ih povezuje nekoliko osobina.

To su naravno nepraktičnost, nestabilnost, nejasnoća, zabrinutost, melankolija i naravno prevarantski način razmišljanja. Ribe su isto tako poznate po tome što ulaze u promjenjive znakove poput djevica, blizanaca i naravno strijelca.

Promijenjivi znakovi poznati su po tome  što su u svemu što rade skloni gestikuliranju i naravno raznim kretnjama. Smatraju se prilagodljivim osobama sa brojnim interesima, ali opet poprilično nestabilnima i nedovoljno ustrajnima.

Ribe isto tako možemo naći u vodenim znakovima gdje se naglasak stavlja naravno na vodu kao glavni element bez kojeg ne bismo mogli preživjeti. Osobe koje pripadaju toj skupini poznate su po tome da su uglavnom vođene zdravim razumom. Ovdje najjači i najslabiji element poprima oblik korita u kojem se nalazi.

Pogledamo li prirodnu stranu znaka možemo reći da podjednako dominira nepostojana strana, zatim isto tako pasivna i naravno intiutivna koja nas vodi prema nečem nepoznatom. Pogledamo li natalni horoskop i dvanaestu kuću možemo primjetiti kako upravo ta kuća otkriva naše nedostatke.

Ta se kuća zove kuća završetaka i ona ujedno otkriva boravke u zatvorenim prostorijama, patnju, prošle živote i naravno karmu. Tamo gdje se ribe nalaze tamo prevladava mašta i izbjegavanje natjecanja.

Među ključnim riječima to su glazba, bijeg, skandal, mistika, monitor, labirint, oltar, fotografija, ovisnost, milosrđe, izolacija, ispovjed, intriga, starudija, socijalni rad, droga, eliksir, čudo, čarobnjak i velo.

Kada pričamo o položaju planeta u znaku ribe treba napomenuti kako će on uvijek biti nejasan svima onima koji ga nastoje proučiti. Treba znati kako posljednju riječ u ovom slučaju daje planet Neptun.

Autor: S.Š.

loading...

Alternativa

Duhovnost

Ljudi kao bića često zaborave na segmente koji su sastavni dio svakog čovjeka na ovom Planetu, zapravo mogu sa … [više]

Bioenergija

Svi ste se vjerojatno puno puta susreli sa nazivom bioenergija i ljudima koji koriste istu tu energiju u svojim metodama … [više]

Meditacija i unutarnji mir

Meditacija je stanje potpunog unutarnjeg mira gdje su misli potpuno izbačene i vlada stanje duha. To je jedna vrsta … [više]

Gatanje kroz kavu

Gatanje zasigurno predstavlja određeni tip zabave koji će nam skratiti vrijeme. Međutim iako se prvenstveno radi o … [više]

Kristaloterapija

Kristaloterapija je još jedna alternativna metoda iscjeljivanja koja je poznata ljudima više od pet tisuća godina, a … [više]