Zub

Snovi u kojima su u pravom planu zubi, bez obzira na to bili oni lijepi, zdravi i blistavi ili pokvareni, žuti i oni koji ispadaju, najčešće nose negativnu konotaciju i ne predviđaju pozitivne događaje. Postoje brojna tumačenje snova u kojima ste sanjali zube, a neka od njih daju objašnjenje da je riječ o osobi s manjom samopouzdanja. Drugi, ovisno o samom snu, govore da je sanjanje zuba povezano s nesrećom, bolešću ili nekom drugom tragedijom.

Bez obzira u kojem smislu sanjate ispadanje zuba, bilo bi dobro da to činite što rjeđe. A budući da na snove ne možemo utjecati, u nastavku donosimo točna tumačanje snova povezanih sa zubima.

Zdravi, bijeli i blistavi zubi – ako sanjate da imate zdrave zube izrazite bjeline, to znači da ćete uskoro biti loše raspoloženi jer ćete primiti lošu vijest ili ćete saznati da bolujete od neke bolesti. A ako ste sanjali da ste na nekom drugom vidjeli zdrave i blistave zube, uskoro biste mogli saznati loše i neugodne vijesti od osobe čije ste zdrave i bijele zube sanjali. Spomenuti san može značiti da će se dotična osoba razboljeti, da će vam ispričati neki svoj problem zbog kojeg se osjeća loše.

Veliki zubi – ako ste sanjali iznadprosječno velike zube, uskoro vam slijede tužni događaji u životu. Budite spremni na njih pa ćete se lakše nositi sa situacijom.

Zlatni zub – simbol je moći i novca. Zlato oduvijek predstavlja dobitak pa tako i u ovom smislu. Za početak slijede vam veliki poslovni uspjesi i velika zarada. Uložite novac u nešto korisno!

Mrvičasti zubi – ako vam se u snu zubi mrve, u stvarnom životu vam nedostaje samopouzdanja. Promijenite život, vjerujete u sebe i svoje mogućnosti!

Šupljikavi zubi – ako ste sanjali da je neki od vaših zuba šupalj, ostvarit ćete nova poznanstva, a neki će završiti trajnim prijateljstvom.

Slomljen ili napuknut zub – san da imate jedan ili više slomljenih zuba ili da su oni napukli, znači da ćete u stvarnom životu biti na nešto jako bijesni ili ljuti. Ako je u vašem snu netko drugi imao slomljeni zub, znači da će ta osoba doživjeti veliko razočarenje u stvarnom životu.

Pokvareni zubi – ako ste sanjali pokvarene zube i ako su ti zubi bili vaši, slijedi vam neugodna situacija. Mogli biste doživjeti javno sramoćenje ili neku neugodnu situaciju. Pokvareni zubi također mogu biti simbol problema koji vas očekuju u budućem razdoblju. Ti problemi mogu biti financijske prirode, odnosno mogu biti povezani s financijskim gubicima, a mogu se ticati i poljuljanih odnosa s osobama iz vašeg bližeg okruženja. Stoga, ako sanjate pokvarene zube, pokušajte što manje ulaziti u sukobe s drugima i nemojte sudjelovati u raspravama. Ako je neka druga osoba iz vašeg sna imala pokvarene zube, takav san znači da će ta osoba imati velike probleme u životu. Može biti izložena sramu i neugodnim situacijama, gubicima i svađama. Obično se dogodi da će vam se nakon takvog sna, osoba koje je bila u snu i koja je imala pokvarene zube, povjeriti s nekim problemom koji je muči.

Krvavi zubi – ako ste u snu imali krvave zube, mogli biste doživjeti neki gubitak ili tešku povredu.

Umjetni zubi – ako ste sanjali da imate jedan ili više umjetnih zuba, znači da u stvarnom životu imate prijatelje koji prema vama imaju skrivene loše namjere ili imate ostvarena poznanstva s onima koji se lažno predstavljaju. Ovaj san može značiti da vi krijete svoje prave osjećaje prema nekome ili prema nekoj situaciji, a može značiti i to da će vas jedna bliska osoba u skorijoj budućnosti izdati i jako povrijediti. Oprez!

Vađenje zuba – ako ste sanjali da vadite zub ili da ste ga netom izvadili, uspjet ćete riješiti neki problem koji vas je već dugo mučio. U slučaju da ste osjetljivog ili krhkog zdravlja ili da se već duže vrijeme borite s nekom bolešću, nakon ovog sna, zdravstveno stanje bi vam se moglo poboljšati.

Popravljanje zube – ako ste u snu sjedili na zubarskom stolcu i popravljali zube, mogli biste u stvarnom životu uvelike popraviti svoje materijalno stanje koje će direktno utjecati na bolji životni standard.

Čišćenje zuba – ako ste sanjali da čistite zube, mogli biste biti izloženi nekoj šteti. Pazite na svoje stvari jer vas vreba kradljivac.

Pranje zuba – sanjati da perete zube znači da se puno žrtvujete za boljitak drugih, a malo dobivate zauzvrat. Pokušajte manje biti dostupni za druge, a više se bavite svojim potrebama.

Rast novih zuba – sanjati da vam rastu novi zubi znači da ćete biti zdravi. Ako ste već duže bolesti, slijedi vam oporavak. Stoga, uživajte u nadolazećem razdoblju.

Zubobolja – ako osjećate da vas boli zub ili više njih, u obitelji vam slijedi svađa. Nemojte se upuštati u nepotrebne rasprave s bližim članovima obitelji jer bi vas netko mogao jako povrijediti.

Ugriz – sanjati da ste nekoga ugrizli znači da ćete u životu imati sreće.

Ispadanje zuba ili zubi – od svih snova povezanih sa zubima najčešći je onaj koji se tiče ispadanja zuba ili zubi. Tradicionalna vjerovanja kažu da je sanjanje ispadanja zubi loš znak i obično je povezan s mogućom nesrećom, može biti znak smrti nekog iz bliže obitelji ili loše zdravlje. Sve spomenuto može biti protumačeno u nekim slučajevima, no neka nova tumačenja snova daju šira objašnjenja i sliku o snovima povezanim s ispadanjem zubi.

Kinesko tumačenje ovog sna je da ga shvatite kao upozorenje u stvarnom životu. U nekim situacijama i prema nekim ljudima ponašate se neiskreno i lažete im o nečemu.

Freud je tumačenje o ispadanju zuba podijelio na razliku u objašnjenju kada ga sanjaju žene, a kada muškarci. Naime, ako žena sanja da joj ispada zub, ona se podsvjesno želi ostvariti kao majka, a ako muškarac sanja da mu ispada zub, strah ga je kastracije.

Da biste dobili točno tumačenje snova, morat ćete dobro razmisliti što vam se trenutno događa u životu i što je podsvjesno moglo potaknuti takav san. San o ispadanju zuba može se dogoditi kada započnete novu vezu, novi posao ili vam se dogodi neka druga značajnija promjena u životu.

Postoji još nekoliko tumačenja sna o ispadanju zuba, a u nastavku slijede neke od mogućih.

Nemogućnost komuniciranja

Kada vam ispadnu zubi, ne možete se pravilno izražavati i pričati. U prilog tome govori to da kod sanjanja takvog sna, ustvari podsvjesno s nekim ili zbog nečeg imate otežanu komunikaciju. Iz nekog razloga imate osjećaj kao da ne možete izraziti govorom sve ono što biste htjeli i što mislite.

Strah od starenja

Budući da ljepota i bjelina zuba utječe na cjelokupan izgled, smatra se da takav san može proizaći iz straha od nečijeg odbijanja, nemoći i starenja. Ispadanje zuba može se protumačiti kao tjeskoba i nezadovoljstvo vlastitim izgledom i time kako vaš izgled utječe na druge. S obzirom na navedena tumačenje, u prilog tome idu i provedena istraživanja koja su došla do otkrića kako žene u menopauzi češće sanjaju snove povezane sa zubima. Stoga se vjeruje da postoji povezanost zubiju i straha od starenja.

Manjak samopouzdanja

Zubi su simbol moći. Oni se koriste da bi njima pregrizli nešto, sažvakali i usitnili hranu. Upravo zbog toga što simboliziraju moć, ispadanje zubi u ovom tumačenju govori da se osjećate nemoćno. Možda se osjećate kao da vam nedostaje moći u nekoj situaciji na poslu? U privatnom životu? Razmislite imate li poteškoća s napretkom kojeg toliko želite, s izlaganjem svojih stavova i izražavanjem svojeg mišljenja. Ovaj san govori vam da biste trebali više vjerovati u sebe i svoje vrijednosti i glasno izreći ono što mislite.

Strah od srama i neugodne situacije

San o ispadnu zuba može biti povezan s vašim strahom da ćete se osjećati neugodno u nekoj situaciji ili da ćete se osramotiti. Možda se nalazite usred važnog poslovnog projekta pa se bojite da niste dobro pripremljeni za njega i da će vam se kolege zbog toga smijati. Takav san često je povezan s vašom anksioznošću i pretjeranom brigom u stvarnom svijetu. Kod većine, takva briga je najčešće neutemeljena jer vi situaciju zamišljate puno gorom od stvarne situacije u kojoj se nalazite.

Novčani dobitak

Prema nekim tumačenjima postoje i pozitivna iskustva onih koji su sanjali ispadanje zuba. Ono može biti znak skorog novčanog dobitka i poboljšanja financijske situacije.

Ako ste sanjali nešto slično, provjerite značenje snova povezanih s zubima:

Zubar

Usta

Usne

loading...

Alternativa

Kristaloterapija

Kristaloterapija je još jedna alternativna metoda iscjeljivanja koja je poznata ljudima više od pet tisuća godina, a … [više]

Duhovnost

Ljudi kao bića često zaborave na segmente koji su sastavni dio svakog čovjeka na ovom Planetu, zapravo mogu sa … [više]

Bioritam i njegovi ciklusi kroz život

Boritam je pokušaj da se predvide različiti aspekti života svake osobe putem jednostavnih matematičkih ciklusa. Većina … [više]

Natalni horoskop

Natalni horoskop se temelji na našim podacima o rođenju i kao takav se smatra osobnim horoskopom. Natalni horoskop … [više]

Yoga (joga)

Riječ yoga (joga) dolazi od sanskrtske riječi "yuj" što znači povezivanje, odnosno spajanje i sjedinjenje duše, uma i … [više]