Zmija

Značenje zmije povezano je sa simbolom zavodnice. Ona zavođenjem iskušava nečiju mudrost i pokušava ga prevariti. O tome kako ćete percipirati zmiju, ovisi i o vama. Zmija se često pojavljuje u snu, u različitim oblicima, bojama, ali i situacijama. Ponekad njezina pojava može biti znak nečeg lošeg, ponekad će vam se dogoditi pozitivne promjene, a postoje i situacije u kojima zmija u snu ima dvojako značenje

Boja zmije u snovima

Boja zmije koja se našla u vašem snu, može vam puno reći o samom snu i o tome kako to procesuirati u stvarni život. Ako ste tijekom sna zapamtili boju zmije ili je ona bila u prvom planu, provjerite što bi to točno moglo značiti.

Crna zmija – san o crnoj zmiji može imati dvojako značenje. Mogao bi značiti da se jako bojite da u nekom trenutku nećete uspjeti ili ste osvijestili činjenicu da ste loša osoba (prema nekome se ponašate loše) ili puno lažete.

Bijela zmija – ako je zmija koja se pojavila u vašem snu bijele boje, vrijeme je da krenete dalje. Ostavite ružne i nepovoljne situacije iza sebe i dajte priliku novim stvarima. Ako ste ugledali bijelu zmiju u pijesku ili u travi budite to znači poziv na oprez. Neka situacija ili osoba iz vašeg stvarnog života, mogla bi vam jako naštetiti.

Smeđa zmija – smeđa boja zmije znak je straha od gubitka. Bojite se da ćete izgubiti nešto vrijedno ili će vam dobra prilika iskliznuti iz ruku? Otvorite oči i spriječite gubitak!

Crvena zmija – crvena boja zmije sinonim je za oprez od moguće prijetnje. Ako ste je sanjali, budite jako oprezni u stvarnom životu. Dobili ste priliku na vrijeme obratiti pozornost na moguće prijetnje i pravovremeno ih spriječiti ili se obraniti. A ako vas je crvena zmija još i ugrizla, to je dodatni nagovještaj težine situacije! Budite jako oprezni i pokušajte na vrijeme prepoznati prijetnju!

Žuta zmija – riječ je o kontradiktornom snu koji u isto vrijeme može označavati nešto pozitivno i nešto negativno. Naime, žuta boje zmije može biti simbol vaše pozitivne energije i ogromne snage koju posjedujete, ali može biti i svojevrsno upozorenje. Možda vas pokušava upozoriti da vam prijeti opasnost. Netko vam zavidi ili vas obmanjuje!

Zelena zmija – ako ste sanjali zelenu zmiju, to je dobar znak! Uskoro vam slijedi transformacija na bolje. Podići ćete se i rasti te će vam to donijeti velik broj pozitivnih promjena.

Veličina zmije u snovima

Postoje različite veličine zmija, a o njihovoj veličini u snu, ovisit će i tumačenje sna. U nastavku provjerite što znači sanjati male i velike zmije te više zmija na jednom mjestu.

Mala zmija – ako ste sanjali malu zmiju ili zmije, znači da u stvarnom životu imate opasne neprijatelje. Osim toga, budući da ste darežljiva osoba, mogli biste zapasti u velike financijske probleme.

Velika zmija – izloženi ste velikoj nepravdi. Velika zmija poziva vas na oprez jer netko iz vaše bliže okoline bi vam mogao nauditi.

Više zmija – ako ste vidjeli više zmija na istom mjestu, mogli biste biti izloženi neugodnoj situaciji. Posebnu pozornost obratiti na to s kim se upuštate u razgovore i s kim dijelite svoje tajne. One bi mogle biti otkrivene.

Različite situacije sa zmijom u snovima

Ako ste sanjali zmiju, znači da trenutno prolazite teško razdoblje u životu. No, iako vam se to čini nevjerojatno, snovi u kojima se susrećete sa zmijom mogu ukazivati i na nešto pozitivno. Snovi o zmiji mogu biti znak da prolazite kroz neku vrstu osobne transformacije na bolje ili vas puti vodi ka izlječenju – u duhovnom ili fizičkom smislu.

U nastavku donosimo najčešće situacije u kojima biste se mogli naći oči u oči sa zmijom u snu.

Ravnodušnost ili ugoda prema zmiji – ako ste u snu ugledali zmiju i osjećali ste se ravnodušno ili čak i ugodno (bilo vam je drago što ste naišli na nju), znači da se nalazite u dobrom razdoblju svog života. Zadovoljni ste životom, osjećate se samopouzdano i lako se možete suočiti sa svim što vas očekuje.

Zmija kao kućni ljubimac – riječ je o pozitivnom snu koji znači da biste uskoro mogli dobiti nove prilike. Nemojte ih propustiti!

Strah od zmije – ako ste u snu ugledali zmiju i pritom osjetili strah, znači da se teško suočavate s nepoznatim i novim situacijama.

Divlja zmija – ako ste u snu ugledali divlju zmiju koja brzo vijuga putovima, suočavate se s brojnim lošim trenucima u životu koji u vama pobuđuju negativne emocije. Osjećate se kao da stojite na rubu – borite se sa strahovima i brigama, a osjećate i kao da biste mogli izgubiti kontrolu nad svojim životom.

Napad od zmije – ako vas zmija u snu napada, znači da vam je trenutni stvaran život prepun izazovnih situacija s kojima biste se trebali suočiti.

Zmija koja izbacuje otrov – ako ste u snu ugledali zmiju koja izbacuje otrov po vama, nalazite se u po vama negativnom okruženju s kojim se teško nosite. Neki od odnosa iz vašeg stvarnog života, remeti vam mir i izlaže vas negativnoj energiji. Riješite se što prije otrovnih i zlih ljudi!

Ugriz zmije – ako ste do sada dugo ignorirali problem, to više neće biti moguće. Ugriz od zmije nagoviješta vam da ćete se s problemom morati suočiti što prije!

Bijeg od zmije – ako ste sanjali da bježite od zmije, znači da se nalazite u nezavidnoj situaciji. U stvarnom životu se borite s problemima s kojima se suočavate i u snu, tako da bježite od zmije.

Držanje zmije – ako ste u snu držali zmiju u rukama, svjesni ste nečije dvoličnosti iz kruga svoje bliže obitelji ili prijatelja.

Ukrotiti zmiju – ako ste sanjali da ste uspjeli ukrotiti zmiju, čeka vas svjetlo na kraju tunela, znanje i istina. Očekujte sve najbolje u bližoj budućnosti.

Borba sa zmijom – ako se u snu borite sa zmijom, riječ je ustvari o vlastitoj borbi koju proživljavate u realnom životu. Ovaj san simbolizira vaš otpor prema nekom događaju, osjećajima, ljudima… Možda niste zadovoljni s uvjetima rada na poslu ili kako vas partner tretira u ljubavnom životu, a borba sa zmijom u snu ukazuje na to.

Ubiti zmiju – ako ste u snu ubili zmiju znači da trenutno proživljavate veliki uspjeh u stvarnom životu. No, od njega biste na kraju mogli imati više štete nego koristi.

Mrtva zmija – ako ste sanjali da ste ugledali mrtvu zmiju, prolazite kroz osobnu krizu koju ćete uspješno prevladati.

Razgovor sa zmijom – ako sanjate da u snu pričate sa zmijom ili da vam ona nešto želi reći, znači da ćete dobiti nove prilike u životu koje su povezane s vašim potencijalima koji će konačno biti otkriveni.

Obraćanje zmiji – ako ste sanjali da nešto pokušavate reći zmiji, nalazite se u razdoblju života kada preispitujete svoje postupke, misli i analizirate svoj karakter i osobnost.

loading...

Alternativa

Natalni horoskop

Natalni horoskop se temelji na našim podacima o rođenju i kao takav se smatra osobnim horoskopom. Natalni horoskop … [više]

Kristaloterapija

Kristaloterapija je još jedna alternativna metoda iscjeljivanja koja je poznata ljudima više od pet tisuća godina, a … [više]

Gatanje kroz kavu

Gatanje zasigurno predstavlja određeni tip zabave koji će nam skratiti vrijeme. Međutim iako se prvenstveno radi o … [više]

Proricanje

Ako postoji neka vještina koju čovjek razvija od kada je došao pameti onda je to proricanje. Već tisućljećima ljudski … [više]

Bioritam i njegovi ciklusi kroz život

Boritam je pokušaj da se predvide različiti aspekti života svake osobe putem jednostavnih matematičkih ciklusa. Većina … [više]