Silovanje

Freud je bio mišljenja da se tumačenje snova o silovanju razlikuje sanja li silovanje muškarac ili žena. Ako silovanje sanja muškarac, ono je znak njegovih sadističkih izražavanja seksualnih nagona u javi, dok kod žena silovanje u snu znači nemogućnost postizanja moći i kontrole.

Ne postoji osoba koja nije uznemirena nakon sna o silovanju. No, da vas malo umirimo, takvi snovi su jako česti i uobičajeni. Mogu se dogoditi kada morate brzo riješiti neku situaciju iz vašeg stvarnog života, a tiče se pitanja kontrole i vaše moći. Svako prisiljavanje u snu može biti znak nedostatka kontrole u privatnom ili poslovnom području vašeg života.

Ako vas u snu prati i osjećaj žrtve – osjećate se ranjivo u stvarnom životu. Ne možete utjecati na sve što se događa u vašem životu pa imate osjećaj da gubite kontrolu nad njim. Djelujte, tražite kako biste dobili ono što zaslužujete! Posebice ako vas trenutno prati teško razdoblje (razvod, prekid, skrbništvo nad djetetom). Morate preuzeti kontrolu nad situacijom kako na kraju ne biste bili nasamareni.

Silovanje u snu se može javiti na različite načine, a u nastavku donosimo najčešće snove povezane sa silovanjem.

Sanjati silovanje – ako ste sanjali da vas je netko silovao, u stvarnom životu vam je oduzeta kontrola i ovo vam je znak da se morate boriti kako biste je vratili. Imate osjećaj da vas netko iz vaše blizine želi iskoristiti ili da se iživljava nad vama. Isto tako, ako ste u vezi ili ste upravo prekinuli vezu, ono može biti znak vaših negativnih osjećaja prema suprotnom spolu. Bili ste povrijeđeni pa se vaši osjećaji sada ovako manifestiraju.

Gledanje silovanja – ako ste sanjali da svjedočite silovanju, u stvarnom životu se osjećate kao da vam nedostaje kontrole nad postupcima koji vam se svakodnevno događaju. Izgubili ste smjer i ne znate kamo dalje krenuti. Pokušajte ponovo pronaći smisao života i kontrolu nad onim što vam se događa.

Željeti silovanje – ako želite da vas netko siluje u snu, to znači da u stvarnom životu želite da vam netko pomogne kako biste prevladali tešku situaciju. Ne možete više preuzeti kontrolu nad njom i voljeli biste kada bi netko drugi to učinio umjesto vas.

Silovati nekoga – sanjati da ste vi bili silovatelj i da ste nekoga silovali, znači da je pred vama teško razdoblje u životu, prepuno briga, gubitka i tuge. Budite spremni kako bi što lakše izašli iz njega.

Homoseksualno silovanje – ako ste sanjali homoseksualno silovanje, osjećate gubitak kontrole nad samim sobom. Čini vam se kao da gubite sve niti vašeg života, a njime upravljaju druge osobe. Stanite na loptu i zauzmite se za sebe!

Grupno silovanje – ovaj san ukazuje na to da ste u stvarnom životu bili osramoćeni pred gomilom ljudi i zbog toga se i dalje osjećate bespomoćno.

Silovanje u braku – ako ste gledali kako netko nekoga siluje ili je vas silovao bračni partner nalazite se u teškoj situaciji iz koje se ne znate izvući.

Silovanje člana obitelji – ako ste sanjali da je netko silovao osobu iz vaše bliže obitelji, to znači da nemate povjerenja u jednu blisku osobu. Postoji mogućnost da se radi i o nekim lošim iskustvima iz prošlosti.

Silovanje kćeri – ako sanjate vam je kći bila silovana, jako vas brine njezin proces odrastanja. Ona je sve samostalnija i nezavisnija, a vas brine hoće li na tom putu sve proći u redu. Pokušajte se pomiriti s činjenicom da vaša kći više nije dijete. Neke stvari mora proći sama kako bi na vlastitoj koži naučila što znači život. Osim toga, morate znati da ne možete biti uvijek i u svim situacijama njezina zaštita. Pustite je i oslobodite se!

Silovanje prijatelja – ako ste sanjali da vam je prijatelj ili prijateljica silovan/a, vrijeme je da se usredotočite na svoje potrebe.

Silovanje bivšeg partnera – ako ste u snu ugledali kako siluju vašeg bivšeg partnera, to znači da će vam se putovi i dalje preklapati u stvarnom životu.

Pilula nakon silovanja – sanjali ste da ste silovani, ali u prvom planu u snu pojavljuju se vaša razmišljanja o tome kako što prije morate nabaviti pilulu za dan poslije. Ovaj san znači da pokušavate uključiti unutarnji osjećaj ili šesto čulo kod nekih odluka koje morate donijeti u stvarnom životu.

Otmica zbog silovanja, silovanje tijekom rata – ako ste sanjali da vas je netko oteo i silovao ili se silovanje dogodilo tijekom rata, to vam govori da vi ustvari ne znate što želite u stvarnom životu. Pokušajte duboko u sebi otkriti svoje želje, bilo da se radi o poslovnom ili privatnom životu i krenite ih ostvarivati. Ovakav san ukazuje na vam slijedi nova faza života.

Silovanje povezano s ropstvom – ako ste sanjali da vas je netko zarobio i silovao, vi ustvari gubite kontrolu u svom životu.

Silovatelj demon – ako ste sanjali da vas je silovao demon, riječ je o mističnom snu. Vaša duša pronalazi način kako će kontrolirati neprimjereno ponašanje jedne osobe. Strah vas je da će vam netko iz stvarnog života oduzeti kontrolu i moć nakon koje više ništa neće biti isto.

Silovatelj iz obitelji – ako vas je silovao netko iz vaše bliže obitelji u snu (majka, otac…) riječ je sigurno o šokantnom snu kojeg nećete tako lako zaboraviti. No, on ustvari znači da vam treba netko tko će vas spasiti iz jedne loše situacije u kojoj se nalazite. Riječ je o simboličnom snu i nema potrebe da o njemu previše razmišljate iako djeluje šokantno.

Ponavljanje sna o silovanju – stalno sanjate da vas netko siluje? Ovo znači da ste vi ustvari jako povrijeđeni u stvarnom životu. Netko vas je razočarao i ne znate kako krenuti dalje. Riješiti tu situaciju ili je više ne spominjati i jednostavno se pokrenuti? Odlučite ono što je najbolje isključivo za vas kako biste prestali sanjati ovaj san i kako biste bili zadovoljniji u stvarnom životu.

Silovatelj koji nosi masku za vrijeme silovanja – ako ste sanjali zamaskiranog silovatelja kojem ne možete vidjeti lice, gubite kontrolu u privatnom životu. Niste zadovoljni kojim putem ide vaša veza, a osjećate se sputano, kao da ne možete o tome popričati s partnerom.

Silovanje u zatvoru – ako ste sanjali da se nalazite u zatvoru i da vas je netko silovao, nalazite se u situaciji iz koje ne vidite izlaz. Razmislite o onome što vas jako muči i riješite to što prije. Uvijek postoji rješenje!

Pogledajte što znače snovi povezani sa silovanjem: napad, bijeg.

loading...

Alternativa

Bioenergija

Svi ste se vjerojatno puno puta susreli sa nazivom bioenergija i ljudima koji koriste istu tu energiju u svojim metodama … [više]

Proricanje

Ako postoji neka vještina koju čovjek razvija od kada je došao pameti onda je to proricanje. Već tisućljećima ljudski … [više]

Kristaloterapija

Kristaloterapija je još jedna alternativna metoda iscjeljivanja koja je poznata ljudima više od pet tisuća godina, a … [više]

Natalni horoskop

Natalni horoskop se temelji na našim podacima o rođenju i kao takav se smatra osobnim horoskopom. Natalni horoskop … [više]

Yoga (joga)

Riječ yoga (joga) dolazi od sanskrtske riječi "yuj" što znači povezivanje, odnosno spajanje i sjedinjenje duše, uma i … [više]