Led trake i led žarulje

U salonima Art-rasvjete može se pronaći rasvjeta za vanjsko i unutarnje uređenje privatnih i poslovnih prostora. U bogatoj ponudi Art-rasvjete nalaze se lusteri, zidne lampe, stajaće svjetiljke, ugradbene  svjetiljke, reflektori te se nudi i velik izbor plafonjera. Rasvjeta prilikom uređivanja domova postaje sve važnija, pa je i izbor rasvjetnih tijela postao sve veći i veći.

Art-rasvjeta specijalizirala se kako za privatne, tako i za poslovne prostore, pa pokriva potrebe ustanova raznih namjena i nudi razne mogućnosti, kao što su hotelska rasvjeta, vanjska rasvjeta, javna rasvjeta, cestovna rasvjeta, industrijska rasvjeta, dekorativna rasvjeta, panik rasvjeta, bolnička rasvjeta te bazenska rasvjeta.

Rasvjeta sportskih objekata, rasvjeta poslovnih objekata te rasvjeta za trgovine također su neke od mogućnosti koje Art-rasvjeta nudi, s posebnim naglaskom upravljanje rasvjetom.

U ponudi se nalaze i led rasvjeta te led žarulje, a upravo su štedne žarulje i velik izbor rasvjetnih tijela tog tipa jedan od načina da se osigura energetska učinkovitost.
Rasvjeta za vanjsko i unutarnje uređenje

Osnovna uloga rasvjete je omogućiti vidljivost unutarnjih i vanjskih prostora, međutim, razvjeta također velikom dijelom doprinosti estetici, ugođaju, dizajnu i samom izgledu, kako interijera, tako i eksterijera.

Svima je važno da se osjećamo ugodno u prostoru u kojem boravimo. Jedan od elemenata koji pridonosi doživljaju prostora je rasvjeta. Ona mnogo ovisi o veličini prozora, položaju prostorije u odnosu na sunce, ali i o rasvjetnim tijelima u njoj.

Osnovna uloga rasvjete je omogućiti vidljivost unutarnjih i vanjskih prostora, međutim, razvjeta također velikom dijelom doprinosti estetici, ugođaju, dizajnu i samom izgledu, kako interijera, tako i eksterijera.

Prirodna svjetlost spadaja u najprikladniju rasvjetu za koju je potrebno izraditi prozore određenih dimenzija, ali i voditi računa o njihovom smještaju i postavljanju.

Stakleni krovovi znaju biti rješenje za povećanje prirodnog svjetla u velikim prostorijama. Pri tome treba voditi računa da se izbjegne blještanje i izravno sunčevo svjetlo. Također, led trake mogu biti idealno rješenje za prostore, posebno u domovima, za dvostruku namjenu: dekorativnu i svjetlostnu te da bi se istaknuo određeni dio prostora i sl., ali i o rasvjetnim tijelima u njoj.

Također je vrlo važan i izbor žarulja jer tamnije nijanse zidova upijaju, a svjetlije reflektiraju svjetlost. Općenito, boje mijenjaju nijanse pod različitim vrstama izvora svjetlosti. Danas se sve više koriste led žarulje koje su dužeg vijeka trajanja i koje električnu energiju pretvaraju direktno u svjetlosnu – one su idealno rješenje za većinu profesionalnih osvjetljenja.

loading...

Alternativa

Bioenergija

Svi ste se vjerojatno puno puta susreli sa nazivom bioenergija i ljudima koji koriste istu tu energiju u svojim metodama … [više]

Natalni horoskop

Natalni horoskop se temelji na našim podacima o rođenju i kao takav se smatra osobnim horoskopom. Natalni horoskop … [više]

Numerologija i značenje brojeva

Riječ numerologija dolazi od latinske riječi numerus što znači broj i od grčke riječi logos, što znači govor, riječ, … [više]

Bioritam i njegovi ciklusi kroz život

Boritam je pokušaj da se predvide različiti aspekti života svake osobe putem jednostavnih matematičkih ciklusa. Većina … [više]

Yoga (joga)

Riječ yoga (joga) dolazi od sanskrtske riječi "yuj" što znači povezivanje, odnosno spajanje i sjedinjenje duše, uma i … [više]